Kinderyoga

Kinderyoga
Kinderyoga is spelen met yoga. Vaak wordt gedacht dat kinderen een uur lang stil moeten zitten op hun yogamatje.  Dit is absoluut niet waar en past ook niet bij de natuurlijke ontwikkeling van kinderen. Er wordt juist veel bewogen en rustige activiteiten worden afgewisseld met actieve activiteiten.  Door yoga worden kinderen zich bewuster van hun lichaam, hun ademhaling, hun gevoelens en de omgeving. Ieder mens heeft unieke kwaliteiten, kinderen kunnen door kinderyoga ontdekken wat hun kwaliteiten zijn.  Daarnaast leren ze om te gaan met de dingen die ze nog moeilijk vinden. Bij kinderyoga wordt er zowel individueel als met elkaar gewerkt. Door middel van samenwerken voelen kinderen zich geaccepteerd en ervaren zij plezier in het samenspel. Kinderen komen al spelend in hun eigen kracht te staan. Er wordt indirect gewerkt aan het ontdekken van wie je echt bent. Mogen zijn wie je bent en stralen als een ster!
Positieve effecten van kinderyoga
Bij kinderyoga staan plezier en ontspanning centraal. Kinderyoga is vooral heel erg leuk om te doen. Naast dat het leuk is heeft het ook nog veel positieve effecten, dit kan per kind verschillen.
– Het lichaam wordt sterker en soepeler.
– Er ontstaat meer lichaamsbewustzijn, vrolijkheid.
– Kinderen leren het verschil tussen spanning en ontspanning.
– Het bevorderen of behouden van een positief zelfbeeld.
– Betere concentratie, aandacht en ademhaling.
– Kinderen komen dichter bij hun gevoel.
– Vergroten van het zelfvertrouwen.
– Het immuunsysteem wordt verhoogd.

De lessen
De kinderyoga lessen zijn naar aanleiding van een thema. De thema’s hebben vaak betrekking op de natuur. De natuur geeft ons goede energie waar we blij van kunnen worden. Tijdens een les bedanken we altijd even de zon die ons veel licht en warmte geeft. We gaan bijvoorbeeld op ontdekkingsreis door het bos, we beleven een spannend avontuur in het oerwoud, we maken een mooie reizen naar verre landen of we gaan lekker naar het strand. De persoonlijke inbreng van de kinderen speelt tijdens de lessen een grote rol. Een les duurt  60 minuten. De lessen bestaan uit de yogahoudingen die worden gecombineerd met spel, dans, zang, meditatie, massage, ademhalingsoefeningen en een creatieve opdracht.

Binnenkort starten de kinderyogalessen in Noordwijkerhout!  Deze zullen plaatsvinden op de woensdagmiddag.