Over mijzelf

dsc_5748Mijn naam is Francis Cornelisse. Ik ben geboren in Amsterdam. Hier heb ik tot mijn 35ste gewoond en  daarna heb ik de grote stap naar Noordwijkerhout gemaakt. Een prachtige plek om te mogen wonen. Heerlijk bij het strand en de duinen. Ik hou erg van buiten zijn, daar kan ik mezelf weer opladen, de natuur geeft mij weer frisse energie.  Ik woon  hier samen met mijn lieve vriend en ons dochtertje Madelief, zij is in maart 2016 geboren. In het weekend is het dochtertje van mijn vriend ook bij ons en mag ik ook van haar meegenieten.

Een grote passie van mij is yoga. Hier ben ik 10 jaar geleden mee begonnen en het brengt me ontzettend veel. Ik heb veel meer lichaamsbewustzijn gekregen en merk dat ik minder in mijn hoofd zit. Daarnaast is mijn lichaam ook een stuk flexibeler en tegelijkertijd krachtiger geworden.  Ik kan veel makkelijker verbinding met mijn gevoel maken en durf nu ook hier vanuit bepaalde keuzes in het leven te maken. Naast de yoga vind ik mijn ontspanning ook in wandelen, schilderen, zwemmen, lezen en koken. Ook vind ik het heerlijk om lieve mensen om mij heen te hebben en daar leuke dingen mee te gaan doen.

Ik werk in Amsterdam op de 5de montessorischool, dit doe ik met veel liefde en plezier. Momenteel heb ik groep 5/6, Daarvoor heb ik een aantal jaar als Orthopedagoog binnen het speciaal onderwijs en bij een onderwijsbegeleidingsdienst gewerkt. Het werken met kinderen geeft mij veel vreugde en ik zie het als een dankbare taak om kinderen een stukje te mogen begeleiden bij hun ontwikkeling. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen bij hun gevoel en intuïtie blijven. Kinderen staan van nature nog heel dicht bij hun gevoel maar door de veeleisende maatschappij worden ze hier ook vaak weer uitgehaald. Als volwassene moeten we dan weer leren om terug  bij het gevoel te komen waar we vroeger van nature al zaten. Wat ik kinderen vooral wil meegeven is dat ze mogen zijn wie ze zijn, zichzelf volledig kunnen accepteren en hun eigen unieke kwaliteiten kunnen ontdekken. Kinderyoga kan kinderen hierbij helpen en vanwege deze reden ben ik in 2009 de kinderyoga opleiding gaan doen bij Dolfijnwellness in Amsterdam.

Nadat ik een aantal jaar kinderyoga had gegeven begon het bij mij ook te kriebelen om iets met volwassenen te gaan doen. Om deze reden heb ik in 2012 de Deugdenyogaopleiding gevolgd. Een hele bijzondere opleiding waarin ik weer een grote stap in mijn persoonlijke ontwikkeling heb mogen maken. Wat ik zelf heel mooi vind aan de vorm deugdenyoga is dat de yogafilosofie d.m.v. de deugden heel praktisch wordt en ik het direct kan inzetten in het dagelijks leven.

Ik vind het heel leuk om mij te blijven ontwikkelen en in beweging te blijven. Om deze reden volg ik ook regelmatig verschillende soorten workshops en cursussen. Ik heb bijvoorbeeld een workshop klankschaalmassage gedaan,  geneeskrachtige kruiden, reiki, chacra yoga voor kinderen, creatieve workshops en in het voorjaar van 2016 heb ik een mindfullness training gevolgd.